FrmBasket
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FrmBasket

Türkiye'nin Çaylak Basketbol Sitesi

AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Eddie Basden: Sadece Fenerbahce

3 posters
YazarMesaj
Lord of Rage
Administrator
Administrator
Lord of Rage

Basketbol size ne ifade ediyor : İfade etmeyen birşey sölersem daha az olur

Eddie Basden: Sadece Fenerbahce Empty
MesajKonu: Eddie Basden: Sadece Fenerbahce   Eddie Basden: Sadece Fenerbahce Icon_minitimeC.tesi Şub. 02, 2008 4:57 pm

Basden: Sadece Fenerbahçe
Sergilediği performansla Fenerbahçe Ülker'in geçen sezonki şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Eddie Basden, NTV'ye konuştu. Türkiye'de geçirdiği günleri unutamadığını belirten Basden, ileride sarı-lacivertli takımdan teklif gelmesi halinde bunu seve seve kabul edeceğini söyledi.

NTVSPOR
Güncelleme: 14:57 TSİ 9 Kasım 2007 Cuma

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker forması giyen ABD'li basketbolcu Eddie Basden, NTV Spor Servisi'nden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı.

Kariyerini Fransa'nın Cholet takımında sürdüren Basden, Türkiye'de geçirdiği günleri hala unutamadığını söyledi. Türkiye'de sarı-lacivertli takımdan başka bir takımda oynamayı düşünmediğini ifade eden ABD'li oyuncu, antrenör Aydın Örs'ün Fenerbahçe Ülker'den ayrılmasının herkes gibi kendisi için de sürpriz olduğunu belirtti.

- Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Fransa takımı Cholet ile anlaştın. Takımın başında da bir Türk antrenör, Erman Kunter var. Bu süreçten bahsedebilir misin?

Teşekkürler. Kolej takımında oynarken Fenerbahçe Ülker'deki rolümden çok daha farklı bir role sahiptim. Fenerbahçe Ülker'de daha takım oyuncusu rolüne sahipken, kolej takımında ise takımın lideri konumundaydım. Ve artık kendi reklamımı yapmak adına yeniden lider olma ihtiyacı duyuyorum. Eğer bir takımın lideri olursam ve takımı bir yerlere getirebileceğimi ispatlarsam sanırım ulaşmayı hedeflediğim yerlere daha çabuk geleceğim. Ancak tabi ki, bu liderlik vasıflarının yanında, daha önceden takım için yaptığım şeyleri de gözardı etmeyeceğim.

- Fenerbahçe Ülker ile geçirdiğini başarılı sezonun ardından şansını NBA'de denedin. Ama maalesef olmadı. Sence bu neden gerçekleşmedi? Çünkü bahsi geçen başarılı sezonda birşeyleri ispatlamıştın...

Evet, NBA'i gerçekten çok istiyordum. Türkiye'de BEKO Basketbol Ligi sona erdiğinde bir çok arkadaşım dinlenmeye çekilirken ben bu hayalimi gerçekleştirmek için antrenman yaptım. Ama herşey bunlarla bitmiyor. Çünkü NBA Yaz Ligi'nde bu yıl oldukça fazla sayıda serbest veteran oyuncu vardı. Bu durumun tam aksine, kulüplerin kadrolarında fazla yer yoktu. Ancak orada çok iyi bir performans sergilediğime inanıyorum. Çünkü Yaz Ligi sona erdiğinde bir çok olumlu tepkiler aldım. Eğer Avrupa'da da iyi bir sezon geçirirsem, ABD'ye çok daha fazla şansla döneceğime eminim.

- Yeniden Fenerbahçe Ülker ile geçirdiğin sezona dönecek olursak, sarı-lacivertli taraftarların seni çok sevdiği hemen aklımıza geliyor. Seninle yaptığımız bir röportajda hep Türkiye'de ne kadar mutlu olduğundan, NBA'de bir takımla anlaşmadığın takdirde yeniden Fenerbahçe Ülker'e döneceğinden bahsettin. Ama böyle olmadı. Burada çıkan haberlerde senin Fenerbahçe Ülker Yönetimi ve yeni antrenörü Bogdan Tanjevic'le görüştüğün, bu yıl düşünülmediğin yazıldı. Bu hikayenin aslı nedir?

Öncelikle Fenerbahçe taraftarına yine teşekkür ediyorum. Bana, orada bulunduğum sürece inanılmaz davrandılar. Ben yeniden onlarla birlikte olmak isterim. Ancak işler böyle yürümedi. Şunu söylemeliyim ki Fenerbahçe Ülker'den kimse benimle yeniden takıma dönmem üzere görüşmedi. Ayrıca takımın yeni antrenörü Bogdan Tanjevic ile de görüşmedim. Evet, bir NBA takımı ile anlaşmadığım takdirde dönmek istediğimi hep söyledim ama sanırım Fenerbahçe Ülker yeni bir yapılanmaya gitmeyi tercih etti. Buna da saygı duymak gerekir. Şu gün bile beni çağırsalar ben gelmek isterim çünkü orada gerçekten çok güzel günlerim geçti. Takıma sezonun ortasında katılmama karşın insanlara, şehire, hayata çok çabuk alıştım. Fenerbahçe Ülker ve taraftarlarıyla çok güzel anılarım oldu. Hala orada bir çok arkadaşım var ve bana bir gün dönüp dönmeyeceğimi soruyorlar. Ben de onlara "Teklif gelirse neden olmasın" demekle yetiniyorum.

- Cholet ile bir yıllık sözleşme imzaladın. Bu heralde sezon sonunda şansını yeniden NBA'de deneyeceğin anlamına geliyor...

Evet. Hatta sözleşmem 30 günlük özel izin maddesini içeriyor. Bu izin herhangi bir NBA takımının bana teklifte bulunması halinde geçerli olacak. Yani tüm sezon boyunca burada olmayabilirm. Ama şu anda herşeyimle Cholet takımına ve bu takımla mücadele edeceğimiz Fransa Pro A Ligi'ne konsantre oluyorum. Bu takımla Fransa'da şampiyonluk yaşamak istiyorum.

- Fenerbahçe Ülker dışında bir Türk takımından teklif alırsan, bu teklifi düşünür müsün?

Ben kalpten Fenerbahçe Ülker'i destekliyorum. Yani cevabım çok kısa ve net: Hayır. Ben Fenerbahçe Ülker'le tarihe geçtim, çok önemli bir sezonda müthiş bir iş başardık. Bu yüzden birinci, ikinci ve hatta üçüncü seçeneğim Fenerbahçe Ülker.

- Fenerbahçe Ülker'de eski takım arkadaşlarınla çok güzel arkadaşlıklarınızın olduğunu biliyorum. Hala İstanbul'daki arkadaşlarınla konuşuyor musun?

Evet, hepsiyle çok iyi arkadaştık. Zaten başarının sırlarından biri de buydu. Hakkımızda çıkan haberler bizi daha da kenetledi. Belki her gün değil ama, hala bazılarıyla konuşuyoruz. Kopmuş değiliz. İstanbul'da çok güzel dostluklarım, çok hoş anılarım oldu. Sadece takım arkadaşlarım değil aynı zamanda taraftarlarla da zaman zaman haberleşiyoruz.

- Yeni takım hakkında konuştuğunuz oldu mu hiç?

Tabii, bana takımın iyi olduğunu ama geçen seneki gibi de olmadığını söylüyorlar. Yeni gelen antrenörü ben de tanıyorum. Geçmişi başarılarla dolu, ama işinin kolay olmadığı da gerçek. Çünkü biz Türkiye Kupası'nı bir kenara koyarsak tüm sezonda 2 yenilgi almıştık. Bir de duyduğum kadarıyla diğer takımlar da kadrolarını oldukça güçlendirmişler. Umarım herşey Fenerbahçe Ülker'in istediği gibi olur.

- Senin de bildiğin gibi elde ettiğiniz o şampiyonluğun ardından antrenör Aydın Örs ile yollar ayrıldı. Sen bunu duyduğunda nasıl tepki verdin? Hiç kendisiyle konuştun mu? Çünkü bildiğimiz kadarıyla o senin kalmanı istiyordu...

Herkes gibi benim için de büyük bir sürpriz oldu. Çok üzüldüm. Ama sanırım kulüp böyle olmasını, önümüzdeki yıllarda mücadele edeceği Euroleague ile Türkiye Ligi için yeni bir sistem kurma gereği hissetti. Durum gerçekten üzücü ama Aydın Örs'ün iyi olduğunu biliyorum.

- Son olarak NBA'i soracağım. Seninle yaptığımız bir röportajda Cleveland'ın finale çıkmasını istediğini söylemiştin, bu isteğin de gerçekleşti. Bu sezon ne olacak? Sence bu sezonun finalinde hangi takımları izleriz?

Doğu Finalini Boston-Detroit, Batı Finalini ise San Antonio-Phoenix oynar. Finalde de 6 maç sonunda Boston kazanır.
vincekutay
Admin Yardımcısı
Admin Yardımcısı
vincekutay

Basketbol size ne ifade ediyor : Şov-eğlence:D

MesajKonu: Geri: Eddie Basden: Sadece Fenerbahce   Eddie Basden: Sadece Fenerbahce Icon_minitimeC.tesi Mart 15, 2008 4:26 pm

kesin güzel bişeydir Very Happy
allenhasan
Administrator
Administrator
allenhasan

Basketbol size ne ifade ediyor : kısacası herşeyi :D

MesajKonu: Geri: Eddie Basden: Sadece Fenerbahce   Eddie Basden: Sadece Fenerbahce Icon_minitimeC.tesi Mart 15, 2008 5:23 pm

kesin çünkü okumadım Very Happy

Eddie Basden: Sadece Fenerbahce
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-